RUSHIN YLEISET TURVALLISUUSASIAT
- Trampoliiniliikunnan riskit
- Ennen hyppyvuoroa
- Trampoliinipuistossa on kiellettyä
- Miten pompin turvallisesti?
- Muuta
Suosittelemme tutustumaan alla olevaan turvallisuuteen ja riskeihin liittyvään turvallisuustietoon ennen ensimmäistä hyppyvuoroa. Mikäli olet puistossamme ensimmäistä kertaa tai viime kerrasta on jo pitkä aika, tulee sinun katsoa puistolla noin 4 minuutin kestoinen turvallisuusvideo.
Trampoliiniliikunnan riskit
Trampoliinilla hyppiminen voi olla vaarallista. Trampoliinihyppyihin liittyy riskejä kuten ihon hiertymät ja mustelmat, luun murtumat ja jopa hengenvaara esimerkiksi päähän kohdistuvien iskujen seurauksena. Sääntöjen ymmärtäminen ja noudattaminen pienentävät riskejä, jolloin hyppiminen on turvallista sekä itselle että kanssapomppijoille. Painoraja trampoliineille on 110 kg.
Ennen hyppyvuoroa
- Vaihda trampoliinisukat turvallisuus- ja hygieniasyistä
- Katso noin neljän minuutin mittainen turvallisuusvideo odotustilassa
- Aloita hyppiminen rauhallisesti ja anna kehon lämmetä, jolloin loukkaantumisriski pienenee
- HUOMIO – jos sinulla on vanhoja vammoja kuten esim. nilkka-, polvi- tai selkävammoja, olethan erittäin varovainen ja keskustele tarvittaessa ensin henkilökunnan kanssa
Trampoliinipuistossa on kiellettyä
- Juokseminen ja ”hippailu”
- Häiritä muiden pomppimista tai olla samalla trampoliinilla toisen henkilön kanssa
- Hypätä pää edellä mihinkään kohtaa aluetta
- Viedä teräviä esineitä, juomia tai ruokia trampoliinialueelle (vesipullo sallittu)
- Olla päihtyneenä tai huumausaineiden sekä niihin luokiteltavien aineiden alaisena. Kyseisten aineiden tuominen puiston alueelle on kiellettyä.
- Trampoliineilla makoilu
- Trampoliiniseinien päälle kiipeily
HYPPYVUORON JÄLKEEN tulee poistua trampoliinialueelta. Puiston henkilömäärää rajataan turvallisuuden takia. Jos olet puistossa väärään aikaan, olet vastuussa itsellesi ja muille henkilöille aiheutetuista vahingoista.
Miten pompin turvallisesti?
- Hypi oman taitotasosi mukaisesti. MUISTA KONTROLLI! Harjoittele esim. voltteja aina ensin vaahtokumimonttuun.
- Kun VÄSYT – muista levätä ja juoda. Väsyneenä on suurempi loukkaantumisen riski.
- Vain yksi henkilö kerrallaan trampoliinilla. Toisen trampoliinille ei saa mennä.
- Laskeudu aina molemmille jaloille.
- ÄLÄ HYPPÄÄ PÄÄ EDELLÄ mihinkään kohtaan trampoliinia, vaahtokumimonttuun tai ilmapatjalle.
- Varo trampoliinien välissä olevia pehmustettuja kohtia, jonka alla sijaitsevat metalliset rakenteet.
- Lue aktiviteettikohtaiset ohjeistukset ja rajoitukset esim. Wipeoutilla, Laser Mazella ja Stunt Jumpilla.
- Ota oma taitotasosi huomioon vaativammilla aktiviteeteilla. Esim. Stunt Jump ja tehokkaammat Airwalk-trampoliinit
Muuta
Rush voi kuvata alueella markkinointi- ja informointitarkoituksiin. Ilmoita henkilökunnalle etukäteen sähköpostitse, mikäli et halua esiintyä kuvissa.
Rush –trampoliinipuiston henkilökunta huolehtii turvallisuudesta ja suorittaa tarvittavat hätätoimenpiteet mahdollisten vahinkojen sattuessa. Jokainen pomppija kuitenkin huolehtii omasta vapaa-ajan tapaturmavakuutuksestaan ja vastaa mahdollisen tapaturman aiheuttamista hoitokuluista, kuten normaalissa urheilu- ja liikuntatoiminnassa.
Rushin sääntöjen tai henkilökunnan ohjeiden laiminlyönti voi johtaa puistosta poistamiseen ilman korvauksia. Toistuva ohjeiden laiminlyönti voi johtaa porttikieltoon.
Puiston henkilökunnalla on oikeus tarkastaa hyppääjän henkilöllisyys puistolla.
Mikäli tuot lapsia pomppimaan, sinulla on aiempia vammoja, olet raskaana tai kuulut muihin riskiryhmiin, lue alla olevat huomiot erityisryhmien osalta
0-8 -vuotiaat Rushissa
- 0-5 -vuotiailla on oltava normaalihintaisen hyppylipun (ja tarvittaessa trampoliinisukat) ostanut valvoja (yli 15 v.) mukana trampoliinialueella.
- 6-8 -vuotiailla on oltava yli 15-vuotias valvoja mukana puistolla, esim. kahvilassa, josta näkee koko trampoliinialueen. Mikäli valvoja haluaa mennä trampoliinialueelle, tulee tämän ostaa itsellensä normaalihintainen lippu (ranneke) sekä trampoliinisukat, jos niitä ei ole entuudestaan.
- Käyttehän läpi turvallisuusohjeistusta ja katsotte Rushin turvavideon yhdessä lapsen kanssa
AVUSTAJALUPA
- Yksilöllistä tukea tarvitsevan vammaisen maksavan asiakkaan avustaja saa maksuttoman sisäänpääsyn trampoliinialueelle.
- Vammainen henkilö voi osoittaa avustajan tarpeensa EU:n Vammaiskortilla (jossa on A-merkintä avustettavan tarpeesta) tai muusta asiakirjasta tai selvityksestä. Puisto voi myöntää avustajaluvan sitä tarvitsevalle vammaiselle henkilölle myös tapauskohtaisen harkinnan perusteella.
- Edellytyksenä on, että avustettava henkilö on maksanut pääsylipun sekä tarvittaessa trampoliinisukat, jos ei omista niitä entuudestaan.
- Avustajalupa voidaan pääsääntöisesti myöntää vain avustettavan henkilön yhdelle avustajalle.
- Avustajan tulee pääsääntöisesti olla täysi-ikäinen. Myös alaikäinen voi toimia avustajana tapauskohtaisen harkinnan perusteella. Avustajan on tosiasiallisesti kyettävä toimimaan avustajana.
Terveydentilani
- Minulla ei ole fyysisiä eikä psyykkisiä vammoja tai rajoitteita kuten niska-, selkä- tai tukielinvammoja tai sydänrajoitteita.
- Tiedostan terveydentilani aiheuttamat rajoitukset ja ilmoitan niistä henkilökunnalle, mikäli arvelen niiden aiheuttavan riskin vieraillessani puistossa.
Raskaana olevat
- Ensimmäisen kolmen raskauskuukauden aikana kukin raskaana oleva voi hyppiä omalla vastuullaan, mitään erityistä terveysriskiä trampoliinihyppelyyn ei liity.
- Ensimmäisen kolmanneksen jälkeen trampoliinihyppelyä ei suositella vatsaan kohdistuvien iskuvammojen, tasapainon ja lihashallintakyvyn heikentymisen sekä raskausaikana vammojen hoitamisen vaikeuden vuoksi. Vaikka raskaana oleva henkilö pysyttelisikin poissa trampoliineilta, on silti riskinä se, että toinen henkilö hyppää vahingossa päälle. Etenkin ruuhka-aikoina loukkaantumisen riski on suurempi.
Jos sinulla on jotain edellä mainituista tai muita rajoitteita, joiden ajattelet vaikuttavan trampoliinihyppäämiseen, keskustele ennen puistoon menoa henkilökunnan kanssa.